Külcsíny és belbecs a karácsonyfa alá

 Avagy szép könyvek, amiket nem kell becsomagolni, mert már önmagukban csodálatosak.

Reméljük mindenki talál olyat, ami a fa alá is bekerül!


Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból a rémálmokba taszítja. A sorsfordító találkozás hatására a misszió minden tagja halálos veszélybe kerül, és Kirának is menekülnie kell a túlélésért. Eközben kitör a galaktikus háború a csillagok közt, a Föld és gyarmatai a megsemmisülés szélére kerülnek, és az emberiség sorsáért folytatott elszánt küzdelem a galaxis legtávolabbi pontjaiba sodorja Kirát. Ez az utazás nemcsak őt, hanem a történelem egész menetét is átalakítja. És Kira lehet az emberiség egyetlen és legnagyobb reménye…

Az Álmok a csillagok közt a személyes emberi erő, az együttérzés és a félelem lenyűgöző könyve, egyszerre grandiózus űreposz és óda a science-fiction irodalmához.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Kőhalmi Zoltán második regénye ezúttal nem skandináv krimi, hanem rendhagyó sci-fi, mely nemcsak a jövőbe, az emberiség utolsó 450 évébe kalauzolja el az olvasót, de olykor a múltba is. Miközben egy macimézes flakon és a hozzá tartozó kupak lebomlik, a szerző féktelen humorát és példátlan cselekménybonyolító képességét csillogtatja. Alig vesszük észre röhögés közben, hogy nagyon is komoly dolgokról értekezik: nemcsak fizikáról és metafizikáról, hanem arról is, hogyan fulladunk bele a saját magunk teremtette szeméthalomba. Mondhatnánk, hogy az vegye meg ezt a könyvet, aki szereti az egyszerre vicces és filozofikus utópiákat (pl. Kurt Vonnegut, Douglas Adams vagy Karinthy Frigyes műveit), de nem mondjuk. Inkább azt javasoljuk, mindenki vegye meg ezt a könyvet, aki szereti a szépirodalmat, a gondolkodást és a nevetést.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 


A távoli jövőben járunk, amikor a Föld már lakhatatlan, a világhatalmak azonban számos háborút és katasztrófát követően sem változtak. A Naprendszert uraló két birodalom közt félúton él egy nép, egy mesterséges bolygón, ami továbbra sem felejtette el a nyelvet, és igéje olyan erővel bír, hogy egyesek mámorító drogként, mások fegyverként tekintenek rá. Ebben a viágban egy génmódosított szuperkatonát és egy veterán hírszerzőt titkos küldetéssel bíznak meg: kutassanak fel egy rég eltűnt, mítikus erejű tárgyat, melynek segítségével elkerülhetővé válik a közelgő katasztrófa. 

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 


Her name is Binti, and she is the first of the Himba people ever to be offered a place at Oomza University, the finest institution of higher learning in the galaxy. But to accept the offer will mean giving up her place in her family to travel between the stars among strangers who do not share her ways or respect her customs. Knowledge comes at a cost, one that Binti is willing to pay, but her journey will not be easy. The world she seeks to enter has long warred with the Meduse, an alien race that has become the stuff of nightmares. Oomza University has wronged the Meduse, and Binti's stellar travel will bring her within their deadly reach. If Binti hopes to survive the legacy of a war not of her making, she will need both the gifts of her people and the wisdom enshrined within the University, itself – but first she has to make it there, alive.

A könyv angol nyelvű, ITT olvashatsz róla a Molyon. A Kindle verzió kevesebb, mint 900Ft-ért ITT megvásárolható. 



Lee és Mal, a két jóbarát hobbi-szörnyvadászok. Akkor is éppen különös lényekről szóló mendemondáknak jártak utána a Bodmin-lápvidéken, amikor valami túlságosan is valóságosra bukkantak, és az útról egyedül Lee tért vissza. Most, négy év után az eltűnt Mal váratlanul megjelenik – de hol járt eddig, és mi történt vele?

Dr. Kay Amal Khant, a kormánynak dolgozó fizikust támadás éri, a tettesek kézrekerítésében a titkosszolgálat segítségét kérik. Julian Sabreur, az MI5 ügynöke a nyomozás folyamán rémisztő terepre téved, ahol egy ismeretlen hatalommal és annak félelmetes erejű ügynökeivel kerül szembe. Az egyetlen nyom, amely Julian rendelkezésére áll, egy biztonsági kamera szemcsés felvétele – rajta egy lány, akinek sok-sok éve nyoma veszett a Bodmin-lápvidéken. Dr. Khan extradimenzionális kutatásai tisztán elméletinek számítottak. De csak addig, amíg véletlenül repedésekre nem bukkant a valóságunkban, amelyeken át más világokra nyert bepillantást, Párhuzamos Földekre, ahol különös teremtmények élnek. Ezek a repedések napról napra tágulnak, és ki tudja, miféle lények settenkedhetnek át rajtuk. És ugyan mi fog történni, amikor a világokat elválasztó falak leomlanak? Adrian Tchaikovsky az elsöprő sikerű Az idő gyermekeiben hosszú utazásra hívta olvasóit térben és időben. Ezúttal a végtelen űr helyett alternatív valóságok labirintusába invitál, szédítő ötletei és féktelen képzeletének eredménye egy újabb sodró lendületű, szenzációs regény.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 


A Dűne, Frank Herbertnek a távoli jövőben, egy hatalmas, feudális csillagközi társadalomban játszódó science fiction remekműve Paul Atreides történetét meséli el, ahogy családjával átveszik az ellenőrzést a kozmosz legfontosabb és legértékesebb anyagának egyetlen lelőhelye, az Arrakis sivatagbolygója fölött.

A képregény többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Egy szerelő felfedez egy lyukat egy hibás Surranóban, abban a különös közlekedési eszközben, amely alagútszerűen köt össze távoli helyeket. Ez a lyuk azonban egy másik, párhuzamos Földre nyílik. Jim Briskin, aki az Egyesült Államok első fekete elnökének címére pályázik, ebben a másik Földben látja a megoldást a krónikus túlnépesedésre. Tito Cravelli magánnyomozó arra kíváncsi, hogy a híres szervsebész, dr. Lurton Sands miért ott rejtette el a szeretőjét. A milliárdos mutáns iker George Walt pedig egy saját világra pályázik. Csakhogy kiderül: ez a másik Föld nem lakatlan, ami mindent megváltoztat. Vajon az ott élő emberek békések? Vagy ugyanolyan korruptak és mohók, mint a repedésnek ezen az oldalán?

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Száz évvel a jövőben háború dúl az Öt Sárkány – a Hold vezető ipari vállalatait irányító öt család – között. Mind az öt klán foggal-körömmel igyekszik a tápláléklánc csúcsára jutni, és ehhez bevetnek érdekházasságokat, ipari kémkedést, emberrablást és tömeges merényleteket is. Lucas Corta, a családfő zseniális politikai machinációi és akaratereje révén a veszteségből győzelmet kovácsol, és magához ragadja a Hold feletti uralmat. Az egyetlen, aki útjába állhat, páratlan ügyvéd húga, Ariel. Ian McDonald Luna-trilógiájának lélegzetelállító fináléjában a Sárkányok ismét összecsapnak a végső hatalomért.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Az emberiség túlélői elhagyták a haldokló Földet, hogy az Utu csodálatos bolygórendszerében építsenek új jövőt. Végre mind összefogtak a közös célért – még a saját halottaikkal is. Az egyezség szerint az eltárolt tudatok az új világok között is addig szolgálják tovább leszármazottaikat, amíg közösen meg nem teremtik egy határtalan lehetőségekkel bíró bolygóközi civilizáció alapjait. Amikor azonban a leszerelésre ítélt Clemenceau rombolóról eltűnik egy milliónyi tudat szellemi erejét egyesítő hajóelme, olyan rejtélyek kerülnek elő, amelyek felboríthatják a kolóniák közti törékeny status quót. A hivatalos nyomozással párhuzamosan pedig személyesebb, erőszakosabb érdekek is színre lépnek, és aki először megtalálja az elmét, hogy felfejtse titkait, az mindent vihet. A Zsoldos Péter- és Európai Sci-fi díjas László Zoltán új regényében ismét különleges és lényeglátó víziót ábrázol az emberiségről, amely mindig egyre messzebb, mindig egyre többre vágyik.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



Az ​örök klasszikus, „Piroska és a farkas” meséjének posztapokaliptikus időkben élő hőse nem is olyan védtelen, mint amilyennek látszik. Felütötte a fejét a Járvány, amely megtizedelte a lakosságot, a túlélők pedig karanténtáborokba kényszerültek, ahol arat a halál, a romlás és a betegség. Egy fiatal lány egyedül próbál elmenekülni, és életben maradni egy olyan világban, amely semmiben sem hasonlít ahhoz a másikhoz, amelyben felnőtt, amely tökéletesen biztonságos, normális és unalmas volt… egészen három hónappal ezelőttig. A piros kabátos lánynak nincs más lehetősége, mint átvágni az erdőn a nagymama házához, ám senki sincs biztonságban egyedül a rengetegben. Éjszaka előjönnek rejtekhelyükről a ragadozók: farkasok, kojotok, kígyók, mindenféle teremtmények. Vannak azonban a vadállatoknál is fenyegetőbb veszedelmek. Férfiak sötét vágyakkal és gonosz szándékokkal. Egyenruhások, bizalmas információk, halálos titkok és könyörtelen parancsok hordozói. És néha, nagy ritkán, jön egy mindezeknél is rosszabb valami…

A regény többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



Közösségünk tehetséges, szárnypróbálgató és tapasztalt, már publikáló írókból áll. Ami azonos bennünk, hogy mindannyian elkötelezett rajongói vagyunk az irodalomnak, a műveinkkel igyekszünk színt csempészni az olvasók mindennapjaiba. Terveink szerint négy témakörben kalauzoljuk az érdeklődőket a fantázia világába, legelőször a sötétség hívó szavának engedtünk. A Muselière csoport első novelláskötete Bújj-bújj! címmel jelenik ingyenesen letölthető e-bookban március 31-én. A kötet horror/thriller zsánerben íródott és nyolc vérfagyasztó novellát tartalmaz.

A könyv könyvtárból kölcsönözhető vagy antikvárként megvásárolható. A Molyon ITT olvashatsz róla.


Senki ​nem beszél a kegyelem évéről. Tilos. Garner megyében azt tartják a lányokról, hogy varázshatalmuknál fogva felforgatják a házasságokat és rabságba taszítják a férfiakat. Már maga a bőrük is ellenállhatatlan afrodiziákumot választ ki: a nőiség küszöbén álló kamaszlányok varázslata ez. Tizenhatodik életévükben ezért a vad természetbe, egy szigetre száműzik őket, hogy ott megszabadulva sötét hatalmuktól kezes feleséggé válhassanak. Már aki hazatér élve. A tizenhat éves Tierney James ennél jobb életet álmodik magának, olyan világról, amelyik nem állítja szembe egymással a nőket és a barátokat. Mikor azonban kezdetét veszi számára is a kegyelem éve, hamar rájön, hogy nem egyedül az elemek tombolásától kell félnie. Nem is csak a trancsírozóktól, akik prédára vadásznak a táborlakók közül, hogy busás áron adják el a megyebelieknek örök fiatalságot ígérő testrészeiket. A legnagyobb fenyegetést egészen máshol leselkedik rá. Spekulatív thriller A szolgálólány meséje és A hatalom szellemében. Elizabeth Banks, a Universal producere, rendezője és színésze a megfilmesítését tervezi.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



„Egy ​olyan díjra, mint a Goncourt, soha nem számít az ember. Először is nem azért ír, hogy megkapja, és nem is lehet elképzelni, hogy milyen is az, amikor megkapja” – nyilatkozta Hervé Le Tellier, miután az Anomália 2020-ban elnyerte a Goncourt-díjat. A díj maga nem jár nagy összeggel (jelképesen 10 euró), azonban a díjazott könyv rendszerint elképesztő eladásokat produkál. Nem volt ez másképp Le Tellier könyvével sem, amelyből a megjelenése után bő fél évvel már 1 millió példány kelt el. 2021. március 21-én az Air France 006-os Párizs-New York járata 240 utassal a fedélzetén hatalmas viharfelhőbe kerül, egy kicsit megrongálódik, de sikeresen leszáll. Ugyanaz a Boeing-787 ugyanazokkal az utasokkal 106 nap múlva ismét leszáll. Mi történik, ha bekövetkezik a lehetetlen? Mi történik, amikor már nem lehet titokban tartani, ami történt, bár nem történhetett meg, a világ szembesül a felfoghatatlannal, és a regény szereplői szembesülnek önnön duplikátumaikkal? Az ezerarcú regény a gép tizenegy utasának története. Köztük van Blake, a tiszteletre méltó családapa és bérgyilkos, Slimboy, a nigériai popsztár, aki nem akar tovább hazugságban élni, Joanna, az ambiciózus ügyvédnő, akinek saját gyengeségeivel kell szembesülnie és Victor Miesel író, aki az Anomália című regényen dolgozik. Mindannyiuk életét felkavarja a megmagyarázhatatlan esemény, amelyre mindannyian másképp reagálnak. Mindannyian azt hitték, van egy titkos életük. De egyikük sem gondolta, mennyire igaza van. Az Anomália egy virtuóz, fanyar humorral átitatott regény, amelyben megkérdőjeleződnek a valóságról alkotott bizonyosságaink. „Van valami, ami még a tudásnál, az intelligenciánál, a tehetségnél is csodálatosabb: az értetlenség.” Hervé le Tellier (1957) matematikus-nyelvész, tudományos újságíró, regényíró. Eddig mintegy harminc kötetet publikált. Magyarul ez az első regénye.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A valóság széthullott, a földgolyóból csupán a végtelen égen lebegő szigetek maradtak. Senki sem emlékszik semmire – önmagára, a barátaira vagy a családtagjaira sem. Egy férfi összefüggéstelen nyomokat talál a zsebében: egy fényképet saját magáról egy ismeretlen nővel, egy ejtőernyős játék katonát és egy rejtélyes ábrát, melyet a tulajdon vérével rajzolt. Megszállott nyomozásba kezd, miközben próbál életben maradni ezen a kegyetlen világon, ahol élet-halál harc dúl a még meglévő, csekély forrásokért.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



 A LENYŰGÖZŐ DŰNE hivatalos előzménye

Üdvözlünk a távoli jövőben, az Arrakison, ahol Pardot Kynes planetológus a bolygó titkát kutatja. Eközben Elrood Császár fia halálos cselszövésre készül; a nyolcéves rabszolga, Duncan Idaho kegyetlen urai elől menekül; és egy fiatalember, Leto Atreides végzetes utazásra indul. Ezen különleges alakok mindegyike hamarosan felfedezi, hogy a sorsuk az, hogy megváltoztassák a történelem menetét.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



A Secundus tizenharmadik napján megkezdődött a Terra bombázása…

Miután a naprendszer védelmét elsöpörte az áruló armada tűzereje és az immatérium rontó ereje, Hórusz hozzákezd a Trónvilág elleni támadáshoz. A Palota ellenáll a kíméletlen ágyúzásnak, a kapui előtt azonban gigantikus háború veszi kezdetét, ahol minden pár centiméterért milliárdok fizetnek az életükkel. A frontvonalak iszonytatóak, maga a levegő is méreggé válik és vérrel telik meg. A lojalisták számolatlanul küldik az embereiket a darálóba, mégis a külső erődítések nem tarthatnak ki soká, annak ellenére, hogy a hűséges primarchák egységei is megérkeznek, hogy megerősítsék a védelmet. Hiszen Hórusznak is megvannak a maga tábornokai, akikre támaszkodhat… A Palota védelmezői vesztés háborút vívnak Mortarion pestisfegyvereivel és Angron dühével szemben.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.




Az Univerzum peremére tart egy űrhajó, fedélzetén az ismeretlen életformákat kutató Lótusz nevű szondával, melynek szirmaihoz számos ember vére tapad. Vajon ez a szonda a felelős a hajón történt halálesetekért is, vagy más, rejtélyes erők mozognak a háttérben?

Danel Talbot, a Lótusz konstruktőre ezt akarja kideríteni, miközben szüntelenül gyötri a kétség, ki is valójában a kéretlenül mellé szegődő szép testőrnő, Viola. Megbízhat-e benne akkor, amikor valamennyi utasra a gyanú árnyéka vetül? Találkoznak-e útjuk során idegen lényekkel? És nem utolsó sorban: ki éli túl a veszélyes küldetést?

Az e-könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.




Limitált díszdobozos kiadás!

A díszdoboz az alábbi könyveket tartalmazza:

- Neuromancer: A ​kikötő felett úgy szürkéllett az ég, mint a televízió képernyője adásszünet idején. Ezzel a mondattal kezdődik minden idők egyik legjobb science fiction regénye, aminél pontosabban semmi sem jósolta meg a jövőt. William Gibson 1984-ben megjelent, Hugo-, Nebula és Philip K. Dick-díjakkal kitüntetett műve a cyberpunk műfaj alapköve, hatása mindmáig tetten érhető filmekben, zenékben, videojátékokban és más kortárs művészeti alkotásokban. Ráadásul itt találkozhatunk először a mátrixszal, azzal a globális konszenzuális-hallucinációval, ami a cybertér minden egyes adatbájtját megtestesíti, és ami alapjául szolgált a tizenöt évvel későbbi, azonos című kultikus film világának. Case volt a legjobb adattolvaj a mátrixban, egészen addig, amíg el nem követte a klasszikus hibát – lopott a megbízióitól, akik büntetésként megmérgezték az idegrendszerét, örökre száműzve őt a cybertérből. Most azonban egy rejtélyes, magát Armitage-nak nevező alak a megváltást ígéri neki: a teljes gyógyulást, ha Case elvállal egy munkát egy felmérhetetlenül erős mesterséges intelligencia ellen, ami Föld körüli pályán kering a baljós Tessier-Ashpool klán szolgálatában. Egy legendás adattolvaj lementett emlékezetével és egy utcai szamuráj védelmében Case útra kel mind a való világban, mind a mátrixban, a többi pedig már, ahogy mondani szokás: science fiction történelem.

Az olvasó új fordításban tartja kezében a könyvet, mely Gibson exkluzív utószava mellett Jack Womack Valami sötét gödör című esszéjét is tartalmazza.

- Cunt Zero: Turner zsoldosként szolgál nagyvállalatokat. Legújabb küldetése egy vezető fejlesztő kimenekítéséről szól, aki a konkurenciához állna át, ráadásul a birtokában van egy biochip, ami alapjaiban változtatná meg a világot. A művelet azonban minden álcázás ellenére sokak érdeklődését felkelti, ráadásul néhányuk már emberi léptékkel felfoghatatlannak tűnik. Eközben Bobby Newmark, a magát a cybertérben Count Zerónak nevező, kisstílű adattolvaj nincs felkészülve arra, hogy a mátrixra milyen hatással lesz a tervezett kimenekítés. Vérdíjjal a fején, vudu istenekkel a nyomában csak életben szeretne maradni. Aztán találkozik az angyalokkal, és minden a feje tetejére áll. William Gibson folytatása a Neuromancerhez látványos és egyben profetikus világábrázolásával, különleges stílusával és nagyszerű szereplőivel méltó módon gondolja tovább a kultikus előd témáit, feltevéseit. A Count Zero egyben kiindulópontja is annak, hogy a természetfeletti miért és hogyan keveredhet a cyberpunkkal. Az olvasó új fordításban tartja a kezében a könyvet.

- Mona Lisa Overdrive: Mona egy fiatal lány sötét múlttal és kilátástalan jövővel. Nem is meglepő – legfeljebb váratlan –, hogy a stricije egyszer csak eladja egy plasztikai sebésznek, aki egyik napról a másikra átszabja őt valaki teljesen mássá. Angie Mitchell egy híres hollywoodi Sense/Net sztár különleges képességgel. Bár sokan szeretnék édes tudatlanságban tartani, Angie hamarosan mégis rájön, hogy kicsoda valójában, és miért nincs szüksége deckre, hogy rácsatlakozzon a cybertérre. Eközben egy rejtélyes entitás emberrablást szervez a mátrixban, és a terve megvalósításához szüksége van Monára, Angie-re és az egész emberiségre. Az ármány mögött pedig lesben áll a Jakuza, a japán alvilág rettegett szervezete, akinek vezetői könyörtelenül manipulálnak bárkit és bármit céljuk elérésében.

A Sprawl-trilógia befejező kötete egyszerre érzéki és kíméletlen hangulatú, kábulatba ejtő és kijózanító utazás William Gibson felejthetetlen világába. Az olvasó új fordításban tartja a kezében a könyvet.

A trológia többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla.



2338-ban ​a Föld már csak egy emlék. A világ Melvin Kadeknek, a Naprendszer leggazdagabb emberének és az emberi civilizáció megmentőjének jövőjét követi. A Naptevékenység drasztikus megváltozásának fenyegetése miatt a milliárdos technológiai befektető még évszázadokkal korábban meghirdette az Exodust, azt az elképesztő léptékű űrprojektet, amelynek révén az emberiség a Jupiter és a Szaturnusz lakhatóvá tett holdjaira, valamint több ezer aszteroida belsejébe tervezett mesterséges életterekbe költözött. Vireni Orlando ügyésznő azonban arra készül, hogy letartóztassa a mindenki által hősként ünnepelt Kadeket, mert szerinte köze van a Földet felperzselő és lakhatatlanná tevő szupernapkitörésekhez, ami a bolygón maradt milliárdnyi ember halálához is vezetett. Az áldozatok egy része ráadásul digitalizált, újhumán tudatként most visszatért, élükön egy rendkívüli vezetővel, aki eldobható testek formájában egy olyan, újfajta technológiát terjeszt el a világban, amely lehetővé teszi, hogy bárki megszabaduljon a test évezredes börtönéből, és ezáltal legyőzze a halált, az emberiség utolsó ellenségét. A korlátok nélküli, halhatatlan létezés csábítása viszont alapjaiban forgatja fel a Naprendszert.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 


A 12 éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő világot a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik évüket betöltött fiúk és lányok egész életre szóló pályáját kijelölik egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát…

Az ifjúsági regény sajátos hangulata, cselekményének feszültsége a gyermek és felnőtt olvasót egyaránt fogva tartja. Az emlékek őre kivételes lehetőséget kínál a továbbgondolásra, arra, hogy szülők és gyerekek, tanárok és tanítványok elbeszélgessenek az élet nagy kérdéseiről.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

2024-et ​írunk: a klímaváltozás elviselhetetlen károkat okoz világszerte, járványok, háborúk és tartós vízhiány sújtja az emberiséget. Los Angeles külső részén fegyveres erőkkel védett, zárt közösségek próbálnak biztonságban fennmaradni a fosztogatókkal szemben, akik gondolkodás nélkül ölnek a túlélésük érdekében. Lauren Olamina az egyik ilyen közösségben él családjával. Apja lelkész, és másokkal együtt azért küzd, hogy megőrizze az emberiség méltóságát és azokat az értékeket, amik egyszer naggyá tettek minket. Miközben apja a helyes úton próbálja tartani a gyülekezetét, Lauren hiperempátiával küzd – egy ritka betegséggel, melynek során rendkívül érzékennyé válik mások fizikai fájdalmával szemben.

Egy nap fosztogatók törnek be a közösségbe, és bekövetkezik, amitől mindenki tartott: otthonukat hátrahagyva menekülniük kell a farkastörvények uralta senkiföldjén. Lauren a túlélőkkel együtt északra tart és idővel a vezetőjükké válik; ráadásul az út során megfogalmazódik benne egy új hitvilág alapja, ami az egész emberiség számára a túlélést jelentheti. Octavia E. Butler 1993-as és mára klasszikussá vált disztópiája évről évre egyre aktuálisabbá válik. A magvető példázata számtalan írót inspirált és a műfaj egyik legfontosabb modern műveként tartják számon – hatását jól illusztrálja, hogy 2020-ban, huszonhét évvel a megjelenése után New York Times Bestseller lett.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



A Hard sci-fi kedvelőinek: Legendák szólnak Telok magosról és az ő expedíciójáról, melyet az ismert galaxis határain túlra, a Glória Hegbe indított, hogy felkutassa az „Istenek Leheletét”, egy egész csillagok megsemmisítésére és újraalkotására képes varázslatos ereklyét. Ezredévekkel később, a nagyravágyó Lexell Kotov egy Adeptus Mechanicus Pionírflottát állít fel, hogy a vén, holdkóros Telok nyomába eredjen. A Birodalmi Gárda és az űrgárdisták támogatásával útnak indul, hogy megtalálja a galaxis legnagyobb hatalmú tárgyához vezető nyomokat. Azt azonban senki sem sejti, miféle veszedelmek leselkednek rá a Császár fényén és az Impérium határain túl.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



A Hard sci-fi kedvelőinek: Kotov ősmagos bosszúálló eldarok üldözte felfedező armadája ősi titkokat keresve az űr egy újonnan feltárt zónájába indul. Miközben az Adeptus Mechanicus csapatai és a Fekete Templomos-űrgárdisták leküzdik a dühödt idegenek és a flotta hajóinak fedélzetén kitört felkelés kettős fenyegetését, egy még nagyobb veszedelem nyomaira bukkannak…

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



A Hard sci-fi kedvelőinek: Kotov arkmagos galaxis határain túlra indított mesebeli kalandja véget ért. Elérte a célját, megtalálta a rég elveszettnek hitt Vettius Telok ősmagos nyughelyét. Telok azonban életben van és míg a Kotov flotta bátor felfedezői leesett állal bámulják a felsorakoztatott csodákat, a szemük előtt lassan alakot ölt egy ördögi terv. Az idők hajnalának felfoghatatlan technológiái által fenyegetett valóságban e hősök maroknyi csapatára vár a feladat, hogy gáncsot vessenek az egész univerzum pusztulását jelentő elmebeteg tervnek.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



This ​high-stakes space-based adventure will be perfect for those who loved Children of Time, also by Adrian Tchaikovsky. The war is over. Its heroes forgotten. Until one chance discovery . 

Idris has neither aged nor slept since they remade his mind in the war. And one of humanity's heroes now scrapes by on a freelance salvage vessel, to avoid the attention of greater powers. Eighty years ago, Earth was destroyed by an alien enemy. Many escaped, but millions more died. So mankind created enhanced humans such as Idris – who could communicate mind-to-mind with our aggressors. Then these 'Architects' simply disappeared and Idris and his kind became obsolete. Now, Idris and his crew have something strange, abandoned in space. It's clearly the work of the Architects – but are they really returning? And if so, why? Hunted by gangsters, cults and governments, Idris and his crew race across the galaxy as they search for answers. For they now possess something of incalculable value, and many would kill to obtain it.

A könyv angol nyelvű. Amazonon ITT beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Humanity has spread across the depths of space but is connected by AfterLife—a vote made by every member of humanity on the worth of a life. Bale, a disillusioned policeman on the planet Bleak, is brutally attacked, leading writer Raisa on to a story spanning centuries of corruption. On Gehenna, the last religious planet, a hyperintelligent boy, Alef, meets psychopath Pellon Hoq, and so begins a rivalry and friendship to last an epoch.

A könyv angol nyelvű. ITT olvashatsz róla. 



Ryland ​Grace egyedül maradt: az utolsó esélyként indított küldetés egyetlen túlélőjeként nem vallhat kudarcot, különben az egész Föld és vele az emberiség is elpusztul. Csakhogy éppenséggel ezt ő maga sem tudja. A saját nevére sem emlékszik, nemhogy arra, hogy hol van, és mit is kéne tennie. Csak annyit tud, hogy évekig tartó öntudatlanságból ébresztik fel, sok millió kilométerre az otthonától, két holttest társaságában. Rylandnak lépésről lépésre kell feltárnia a múltját. Így apránként szembesül az előtte álló lehetetlen feladattal: a bolygó kormányai összefogásában sebtiben összetákolt, majd az űr mélyébe kilőtt hajó fedélzetén egymagában kell elhárítania az emberiség kihalásával fenyegető, felfoghatatlan súlyú katasztrófát. Ha beszámítjuk a képletbe váratlan szövetségesét, talán még sikerrel is járhat. A hazánkban is lehengerlő sikert aratott A marsi – Mentőexpedíció és az Artemis után a #1 New York Times-bestsellerszerző Andy Weir ismét lélegzetelállító útra hív a világegyetem mélyére eddigi talán legizgalmasabb könyvében.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Az ​univerzum legfontosabb terméke a fűszer, amely meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből. Az emberlakta világokat uraló Impériumban azé a hatalom, aki a fűszert birtokolja. A Padisah Császár, a bolygókat uraló Nagy Házak, az Űrliga és a titokzatos rend, a Bene Gesserit kényes hatalmi egyensúlyának, a civilizáció egészének záloga, hogy a fűszerből nem lehet hiány. Ám ez az anyag csak egy helyen található, a sivatagos, kegyetlen Arrakison, amelyet lakói, a vad fremenek csak úgy ismernek: Dűne. Frank Herbert legendás regénye, amely megjelenésekor elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat, talán a legjobb science fiction, amit valaha írtak. A Dűne hatása ma már felfoghatatlan, az elmúlt fél évszázadban olvasók milliói fedezték fel az Arrakis világának részletességét, a szöveg szépségét és a könyvben rejlő filozófiát, társadalmi és vallási gondolatokat. Herbert lehengerlő és eleven története most átdolgozott kiadásban kerül újra az olvasók elé.

„A modern science fiction egyik alapköve."

Chicago Tribune

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára. A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



A ​Dűne örökre megváltozott. Paul Muad-Dib, a Kwisatz Haderach, a jövőbe látó messiás olyan folyamatokat indított el, amelyek túlnőttek az embereken, és a mindenség legfontosabb helyévé tették az Arrakist. Ám Muad-Dib nincs többé, elnyelte a sivatag mélye. Öröksége azonban tovább él. Paul gyermekei, Leto és Ghanima kénytelenek szembenézni a sorssal, melyet a történelem nekik rendelt. Az Impérium trónjának várományosaiként nemcsak emberek milliárdjai imádják és gyűlölik őket, de a legveszedelmesebb politikai intrikák középpontjában állnak. Mi a terve Aliának, aki Régensként uralja a világegyetemet? Miért tér vissza évtizedes távollét után nagyanyjuk, Lady Jessica az Arrakisra? Kicsoda a titokzatos Prédikátor, aki a Mahdi egyháza és az új világ ellen szónokol? És hogyan változnak meg az erőviszonyok, amikor újra színre lépnek a trónfosztott Corrinók? Az ikreknek és támogatóiknak nemsokára rá kell döbbenniük, hogy az események sokkal nagyobb áldozatot követelnek tőlük, mint amire eddig gondoltak volna. Frank Herbert A Dűne gyermekeiben továbbviszi az Atreides-dinasztia és a magával ragadó sivatagbolygó történetét. A szerző, miközben a társadalmat mozgató erőket vizsgálja, bemutatja azt is, milyen döntésekre kényszerülnek azok, akik milliárdok sorsára lehetnek hatással, és hogy az emberek gyakran olyan tettekre kényszerülnek, melyekért hatalmas árat kell fizetniük.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



A Sulaco – az LV-426-ról visszatérve – a „Progresszív Népek Uniója” irányítása alatt álló szektorba lép, egy olyan nemzetállamba, amely folyamatos hidegháborúban és fegyverkezési versenyben vesz részt. A Sulaco folytatja útját az Anchorpointra, a kis hold méretű katonai létesítmény felé. Néhány gyarmati tengerészgyalogosból és kutatóból álló csapat száll az űrhajó fedélzetére, ahol rátalálnak a hiperálomba merült Ripley-re, Newt-ra, a sérült Hicks-re, és Bishop maradványaira. Ám hamar rájönnek, hogy nincsenek egyedül – földönkívüli idegenenek ólálkodnak a hajón. Elkezdődik a túlélésért vívott harc, amelyben Ripley kriotubusa súlyosan megsérül, így a bázisukra szállítják, ahol kómában tartják a nőt. Hicks tizedest sérülései miatt szintén az Anchorpointra szállítják, ahol a férfi olyan szörnyű titkokat tud meg a xenomorphok klónozásáról és genetikai módosításáról, amelyekre még álmában sem gondolt volna…

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 


1954-ben a svéd kormány elrendelte a világ legnagyobb részecskegyorsítójának megépítését. A létesítmény 1969-re készült el, mélyen a festői mälaröarnai táj alá rejtve. A helyiek Huroknak nevezték el ezt a technikai csodát. Ezek a furcsa mesék róla szólnak.

Simon Stålenhag képei, melyeken az 1980-as évek svéd külvárosi élete elevenedik meg, fantasztikus gépekkel és furcsa lényekkel benépesítve, futótűzként terjedtek az interneten. Ahogyan gyermekkorát ábrázolja, háttérben az öreg Volvókkal és kezeslábasokkal, furcsa és misztikus gépekkel ötvözve, egy olyan egyedi atmoszférát teremt, ami egyszerre tökéletesen felismerhető és teljesen idegen.

Simon Stålenhag első képgyűjteménye most jelenik meg először könyv formában – a gépek árnyékában élő emberek történeteivel kiegészítve. Egy olyan fiatalság emlékei és feljegyzései elevenednek meg ebben a kötetben, akik egykor a Hurok földjének nevezték az otthonukat.

A könyvet többek között ITT is megrendelhetitek. A Molyon ITT olvashattok róla. 



A nagysikerű illusztrációk és történet, amik meghódították a világot, és amiből a Bosszúálló-filmek forgatókönyvírói és az Az rendezője készít filmet!

1997-ben egy elszökött tinédzser a sárga játékrobotjával nyugat felé tart egy különös Amerikában. A vidéket hatalmas harci drónok romjai és a hanyatlásnak indult fejlett fogyasztói társadalom szemete szennyezi. Ahogy az autójukkal a kontinens szélére érnek, egy olyan világ tárul eléjük, amiben mintha a civilizáció hosszú küzdelem után megadta volna magát. Miben reménykedhetnek?

A svéd Simon Stålenhag az utóbbi évek egyik legfelkapottabb és legnépszerűbb digitális művésze. Eredeti és különleges látásmódja, a sci-fi eszköztárával tervezett képei meghódították az egész világot. Az Elektronikus államban Amerikát mutatja be úgy, ahogy még nem láttuk. Hollywood jelenleg több történetének a megfilmesítésén is dolgozik.

A könyvet többek között ITT is megrendelhetitek. A Molyon ITT olvashattok róla. 



A világot csupa rom és hamuréteg borítja, miután egy túlvilági jelenség maradványai elpusztították a Föld légkörét. A kevés túlélő mélyen a felszín alá kényszerült. Matt, Sigrid és Charlie egy napon elhagyják föld alatti államuk biztonságos menedékét, hogy expedícióra induljanak a régi világ pusztaságába, utazásuk során pedig kénytelenek szembenézni a civilizáció bukása előtti idők sötét titkaival.

Simon Stålenhag az Elektronikus állam és a Mesék a Hurokból nemzetközileg elismert szerzője és alkotóművésze. Kreatív képei és történetei, melyek a világ egyik legkeresettebb vizuális történetmesélőjévé tették őt, egyedi sci-fi jelenségeket festenek le hiperrealisztikus skandináv tájakon. A Labirintus ismét egy olyan disztópikus jövőt tár elénk, amilyet még nem láthattunk korábban.

A könyvet többek között ITT is megrendelhetitek. A Molyon ITT olvashattok róla. 



Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cixin ​Liu (1963) a világszerte kétmilliónál is több példányban elkelt Háromtest-trilógia Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas kínai szerzője, akinek regényfolyamából – minden idők legmagasabb jogdíját fizetve az adaptációs jogokért – a Trónok harca alkotói készítenek Netflix-filmsorozatot. A siker garantált, hiszen a Vándorló Föld (The Wandering Earth) című kisregényéből készült nagyszabású kínai film is hatalmas kasszasikernek bizonyult. Cixin Liu a Hangyák és dinoszauruszok című kisregényében ezúttal a késő krétakor fantasztikus világába kalauzolja el az olvasót, ahol intelligens rovarok és értelmes ősbehemótok civilizációi küzdenek egymással – a fennmaradásért és a bolygó megmentéséért. Talán más – 66 millió évvel később megjelenő –, önmagát szintén értelmesnek tartó faj számára is tanulságos módon…

Szatirikus mese? Politikai allegória? Ökológiai vészcsengő? A kínai sci-fi irodalom új generációjának leginnovatívabb és legeredményesebb képviselője megtévesztő egyszerűséggel, de ragyogó éleselméjűséggel – és finom humorral: vajon hány Stegosaurus fér el egy buszban? – idézi meg az atom- és hidegháború korszakát, amely máig hatóan a gombafelhők árnyékába kényszerítette az emberiséget.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



A 27. század közepére az ember uralja a Galaxis háromnegyedét. A fény sebességének leküzdhetetlen korlátját megkerülve, egy átjárórendszer nyit kaput a diadalmas faj számára a végtelen meghódításához. Az egymással versengő szuperhatalmak egyformán tisztelik és védik a nehezen kiépített útvonalak pótolhatatlan pilléreit. A Földnél háromszor nagyobb mediterán planéta holdjával együtt elszakad az emberiség több részétől. Egy húsz éves idegen civilizáció utolsó képviselője is beszáll a túlélésért vívott egyre vadabb küzdelembe.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



Dorotea a nyolcadik generáció tagja, aki az óceán mélyén született. Megszállottjává válik a sosem látott felszínnek, és a többiekkel ellentétben, hisz az olyan felfoghatatlan dolgok létezésében, mint a szél, a nap, a hold és a csillagok. A tudomány és a hit egy egységet alkot benne. Próbálja megérteni, miért indult pusztulásnak az élőhelyük. Dorotea személyes harcain keresztül betekintést nyerhetünk az emberiség utolsó napjaiba.

Mi is valójában a szeretet? Az életünk értelmének megtalálása? A kérdéseket Dorotea is feltette, és megtalálta a válaszokat. Mi mindenre képes a szerelem? Menedéket jelenthet egy olyan világban, ahol nincs menedék? Maga az ÉLET? Dorotea minél többet tud a világról, annál jobban hisz a látható világon kívüli erőkben. Míg tudása elveszi, hite visszaadja számára a reményt. Az emberiség haldoklásának pillanatiban pedig ez a belső küzdelem a végletekig kiélesedik. Borsos Tímea lenyűgöző disztopikus kalandregénye felhőtlen szórakozást ígér az olvasóinak.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



„Aminda mélyen aludt. Ez nem meglepő, hiszen minden kabinban nagyon kényelmesek az ágyak, befogadják és tartják a testet. A hajó reklámjában hangsúlyozzák, hogy pár nap után kipihentek lesznek a rossz alvók, köszönhetően a kabinok kialakításának, a technikai újdonságoknak. Ez nagyon sok embert vonz, hiszen a kevés és nyugtalan alvás népbetegséggé vált. Aminda a Topsail nevű bolygóközi turistahajó biztonsági főtisztje.” Vajon hogyan folytatódik a történet? Milyen meglepetés vár a turistahajó utasaira és a személyzetre?

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



DUXORG ​„életre kel” és hamarosan több lesz, mint csak mesterséges intelligencia. Minden szál egy fiatalemberhez vezethető vissza. A szérum, mely őt különlegessé tette, eltűnt. Feltalálójának – Dr. Remcsiknek – menekülnie kell.

DUXORG szuperintelligenciájának közreműködésével és egy zseni kezei alatt egy ÚJ VILÁG megteremtése veszi kezdetét. A lehetőségek kimeríthetetlenek.

A program sikeres működése alapjaiban változtathatja meg a tudomány minden ágát. A világ egyik fele a tulajdonjogáért küzd, a másik fele veszélyt lát benne, s az eltiprására tör. Az ellenségnek hatalmas az előnye. A rendszer alapja egyetlen személyre épül. Aki Thomas Redford Junior. Nekik csak őt kell megtalálniuk, és elpusztítani. A veszély napról napra nő.

Vajon DUXORG misztikus, zöldszemű ügynökével és CyberKill segítségével képes lesz létrehozni és megvédi az ÚJ VILÁGOT? TOM ideje fogyóban, együttműködésük DUXORG számára határidőhöz kötött. Az óra ketyeg. A versenyfutás az idővel megkezdődik. DUXORG, és az emberiség jövője a tét.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 


„Arkady ​Martine az egyik legizgalmasabb új hang a spekulatív fikció területén.”

ADRIAN TCHAIKOVSKY

Az idő gyermekei szerzője

Amikor Mahit Dzmare nagykövet megérkezik a több bolygórendszerből álló Teixcalaani Birodalomba, megtudja, hogy elődje – a kicsi, de függetlenségét harciasan őrző Lsel Bányászállomás nagykövete – halott. Azt azonban senki sem hajlandó beismerni, hogy a férfi halála nem baleset volt, sem azt, hogy Mahit lehet a következő áldozat: ehhez túlságosan is nagy a politikai bizonytalanság a császári udvar legmagasabb köreiben.

Mahitnak fel kell göngyölítenie, ki áll a gyilkosság hátterében, meg kell mentenie önmagát és állomását Teixcalaan megállíthatatlannak tűnő terjeszkedésétől. Mindeközben egy túlságosan is vonzó idegen kultúrában kell elboldogulnia, és rejtegetnie egy olyan horderejű technológiai titkot, amely egyszerre jelentheti állomása bukását, és akadályozhatja meg összeomlását.

Arkady Martine a spekulatív fikció területén dolgozó író, dr. Anna-Linden Wellen néven a Bizánci Birodalom történésze és várostervező, valamint a New Mexico Energy, Minerals, and Natural Resources Department nevű szervezet tanácsadója. Első regénye, a Birodalomnak nevezett emlék 2020-ban megnyerte a Hugo-díjat a Legjobb regény kategóriában.

A könyv többek között ITT is beszerezhető. A Molyon ITT olvashatsz róla. 



























Népszerű bejegyzések