Novemberi sci-fi megjelenések

Friss megjelenések 2022 novemberében


 

Év végén minden kiadó nagyot hajrázik, hogy a karácsonyfa alá minél több könyv kerülhessen. Ezekből emeltem most ki a legérdekesebb novemberi darabokat.

Magyar


„Te ​vagy az emberi evolúció következő lépése.”
Logan Ramsay eleinte nem is biztos abban, hogy bármi megváltozott. Csak egy kicsit… okosabbnak érzi magát. Jobban tud koncentrálni. Több dolgot képes egyszerre elvégezni. Gyorsabban olvas, hamarabb megjegyez mindent, kevesebb alvással is beéri.
De végül már ő sem tagadhatja: valami történt az agyával. A testével. Teljesen másképpen kezdi látni a világot és a körülötte lévőket – még azokat is, akiket a legjobban szeret.
Az az igazság, hogy Logan genomját módosították. És nem véletlenül őt választották ki erre a célra. Az indítéknak múltja legsötétebb időszakához és egy rettenetes családi örökséghez van köze.
És még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy ami vele történik, az csak az első lépése egy jóval nagyra törőbb tervnek; egy olyannak, amely az egész emberiséget akarja ugyanilyen módon megváltoztatni – de borzalmas áron.
Az új képességei miatt Logan az egyetlen ember a világon, aki képes megállítani a már mozgásba lendült fogaskerekeket. De ahhoz, hogy ezt a háborút megnyerhesse, ismét át kell változnia. Talán már nem is emberré.
És harc közben óhatatlanul is felmerül benne a kérdés: mi van, ha az emberiség jövője tényleg azon múlik, hogy képes-e befolyásolni a saját evolúcióját?
A Géncsapda a maga bensőséges nézőpontjával, mégis egyetemes tanulságaival egy ember izgalmas átváltozásának remekül felépített, fordulatos története, ami ugyanakkor arra késztet minket, hogy elgondolkozzunk emberi mivoltunk korlátain – és a bennünk rejlő határtalan lehetőségeken.
A regény az Agave kiadónál jelent meg. 


A laconiai birodalom válságban van az uralkodó, Winston Duarte eltűnése után. Ráadásul feléledt az ősi ellenség is, amely elpusztította a kapuépítőket, és a világmindenség így újra veszélybe kerül.
Az Adro halott rendszerében Elvi Okoye egy tudományos küldetés élén bármi áron igyekszik kideríteni, kik, vagy mik lehettek a kapuépítők, és mi semmisíthette meg őket, még ha ezzel menthetetlenül be is sározza magát.
A kíméletlen Aliana Tanaka ezredes parancsot kap, hogy bármi áron kerítse elő az eltűnt uralkodót.
A Rocinante fedélzetén pedig James Holden és legénysége minden erejét beveti azért, hogy az idáig vezető események romjaiból új jövőt kovácsoljanak az emberiség számára, miközben nem is sejtik, hogy a megállíthatatlan Tanaka csak egy lépéssel jár mögöttük.
De vajon sikerülhet-e az, ami a történelem során még soha: a túlélés érdekében egyesítheti-e az emberiség az erőit a felfoghatatlanul idegen ellenségekkel szemben? A Térség-sorozat lezáró kötete a Fumax kiadónál jelent meg.


Az ​űrgárdisták egyik nemes rendjének, a Vérangyaloknak a bolygója támadás alatt áll. A Leviatán kaptárflotta akkora erővel rohanta le a Vörös Heg világait, amire még nem volt példa az Impérium történetében, és a rajok megállíthatatlanul törnek előre a Baal felé.
Ahhoz, hogy szembeszállhasson egy ekkora fenyegetéssel, Dante parancsnok összehívta az ősi, Kilencedik Légió utódrendházait. Sanguinius gyermekei a Hórusz Eretnekség sötét napjai óta nem látott számban gyülekeznek. Harmincezer űrgárdista dacol most a Nagy Elemésztő hordáival, hogy megóvják primarchájuk szülővilágát, és megakadályozzák az Ultima Segmentumban élő milliárdok pusztulását.
Ám megszámlálhatatlan tyranida közeleg, és nem ők jelentik a rend jövőjére nézve az egyetlen veszélyt. A galaxis egy borzalmas, új kor hajnala felé sodródik, a Baaltól távol olyan események zajlanak, amelyek azzal fenyegetnek, hogy magát a poklot szabadítják el a Birodalomban. Egy másik veszedelem is les rájuk, a Fekete Dühnek nevezett átok, amely minden lélek mélyén ott szunnyad Sanguinius vérvonalában. A Warhammer 40000 univerzum aktuális kötetét a Tuan kiadónál keressétek.

Mary Shelley tizennyolc évesen, egy lidércnyomás hatására találta ki rémtörténetét egy baráti költői versenyre. A versenyt megnyerte, ezzel pedig teremtménye elindult világhódító útjára.
A hátborzongató, mára már ikonikus történet szerint Victor Frankenstein életet lehel a holt anyagba, ám később megtagadja teremtményét – s ezért a szörny rettentő bosszút esküszik. A kétszáz évvel ezelőtt született mű – amelyet mindenki ismer, de csak kevesen olvastak -rákérdez a tudomány hatalmára, az emberek természetére, céljaira, a világban betöltött helyére, s magára a létezésre is. Bűnhődhet helyettünk más? Az emberiség védelmében sem? Mennyit bír el a lelkiismeret? Vajon ki az igazi rém: a teremtmény vagy teremtője? Sokadik kiadása már ez a kétszáz éves műnek, és népszerűsége azóta is töretlen.

A világ első számú horrorírójának 2009-es nagyregénye valamikor 2012 után játszódik egy amerikai kisvárosban, amelyre fényes napvilágnál egyszer csak leereszkedik egy hatalmas búra, elszigetelve a települést nemcsak a külvilágtól, hanem alkalmasint az oxigén-utánpótlástól is. A közösség pillanatok alatt ellenségeskedő csoportokra szakad, a mikrotársadalom elkezdi felszámolni önmagát – holott elsőrendű érdeke az volna, hogy szó szerint kiutat találjon, amíg még nem késő. Ehhez persze először azt kellene megállapítaniuk, mi is ez a búra, honnan származik, mi működteti – és fel lehet-e emelni valaha is. Legújabb újrakiadása az Európánál jelent meg.

Claire Kovalik napokon belül munkanélküli lesz, ez az utolsó útja az űrben. Kis csapatával váratlanul furcsa vészjelzést észlelnek. Mivel nincs vesztenivalója, és nem is akar visszatérni a Földre, ő és a többiek úgy döntenek, felderítik a dolgot.
Megdöbbenésükre a több mint húsz évvel ezelőtt, az első naprendszerbeli útján eltűnt híres luxusűrhajó, az Aurora adja a vészjeleket. Egy ilyen nagyságrendű hajó megmentéséért járó jutalom sínre tenné mindannyiuk életét. A hajó gyors átkutatásakor azonban kiderül, hogy valami nagyon nincs rendben.
Valakik suttognak a sötétben. Valami megmozdul. Vérrel írt üzenet virít a falon. Claire-nek meg kell őriznie ép eszét, hogy kideríthesse, mi történt az Aurorán, mielőtt legénységével együtt a luxushajó szörnyű halált halt utasai sorsára jutna. A kísértetjárta hely azonban nem ereszti őket…

 

A ​New York Times-sikerlista első helyét meghódító, Mindketten meghalnak a végén előzménytörténetében hét évet ugrunk vissza az időben, és jelen lehetünk a Halál-Hírek első hívásánál.
Ma éjjel kezd élesben a Halál-Hírek, így mindenkit ugyanaz a kérdés foglalkoztat: tényleg meg tudják jósolni, hogy valaki meg fog halni, vagy csak egy aprólékosan kitervelt átverés az egész?
Orion Pagan évek óta várja, mikor közlik vele, hogy meg fog halni. Komoly szívbetegséggel él, és azért iratkozott fel a Halál-Híreknél, hogy tudja, mire számítson.
Valentino Prince New Yorkban akarja újrakezdeni az életét. Hosszú, ígéretes jövő vár rá, és csak azt követően regisztrált a Halál-Híreknél, hogy az ikertestvére kis híján odaveszett egy autóbalesetben.
Orion és Valentino a Times Square-en akadnak össze, és azonnal érzik, hogy közük van egymáshoz. Ám a legelső Végnapi hívások örökre megváltoztatják az életüket – egyiküket felhívják, míg a másikat nem. Noha azt egyik fiú sem tudja, miként végződik majd számukra ez a nap, abban biztosak, hogy együtt akarják tölteni… még ha utána keserves is lesz a búcsú.
Az elismert író, Adam Silvera rá jellemző keserédes stílusban mesél arról, milyen óriási hatással vannak egymásra az emberek, és újra bebizonyítja, hogy mindig érdemes kihasználni életünk minden pillanatát.


Nemzetközi

A Pusztulás Gyermekeinek várva várt folytatása végre megjelent! A haldokló Földről menekíti értékes emberi rakományát Heorest Holt kapitány az Enkidu űrhajó fedélzetén. A sokadik generációs kolónia próbálja fenntartani önmagát, bár az életük kemény és a hajdani technológiák nagy része elveszett. Aztán idegenek tűnnek fel, páratlan tudást és hihetetlen technikát hoznak magukkal. Egy párhuzamos világból érkeztek az emberek megmentésére, de nem minden arany ami fénylik. A segítség ára talán maga a kolónia lesz..

A szerző sikeres előző regényének, a Winter's Orbitnak világában játszódó romantikus sci-fi az Ocean's Echo, melyben Tennal az elmeolvasó és Surit, az őt irányítani képes katona titokban szövetkezik. Küldetésük során azonban olyan értékes és elképzelhetetlenül erős fegyverre lelnek, mely háborút robbant ki. A katonai kötelékből nem léphetnek ki, így végig kell játszaniuk a szerepüket.

Öt évvel ezelőtt egy rejtélyes kór fertőzte meg az amerikai lakosság egy részét: alvajárókká váltak, akik egy rejtélyes cél felé meneteltek. Kísérőik barátaik és családtagjaik voltak, akik mindent feladtak hogy biztonságban tudják szeretteiket. Útjuk Ouray városába vezetett, ahol az emberiség megmaradt része egy jobb világ felépítéséről álmodta közös álmát. A túlélők azonban nincsenek egyedül és törékeny világukra sok veszély leselkedik, köztük Ed Creel az önjelölt és brutális elnök, és a város szívében rejtőzködő Fekete Hattyú, az MI ami az egész világvégét kitervelte. Benji a gyásszal küszködő kutató, Marcy a volt rendőr, és Shana az elsőként kísérővé vált fiatal lány próbálják menteni kis közösségüket, a túlélés érdekében azonban csak egymásra számíthatnak.

Intrika, szerelem, szövetség és árulás. Mindez egy bolygó uralmáért, egy istenért, egy szuperszámítógépért. A lélegzetelállító romantikus űroperát azoknak figyelmébe ajánljuk, akik szerették a Birodalomnak hívott emléket és a Mellékes igazságot.

 

Kövesd időben és térben az eseményeket szerteágazó idővonalak és térképek segítségével. Tekintsd át a Star Wars univerzum történelmét, kisebb és nagyobb összecsapásokat, időpontokat és szereplőket, érdekes mellékszálakkal és információkkal kiegészítve. Eredj Skywalker fénykardjának vagy a Halálcsillagnak a nyomába a kézikönyv lapjain, melyet nem csak a részletgazdagsága és igényes kivitelezése tesz egyedivé, hanem a felölelt információmennyiség miatt is kötelező darab a SW rajongók gyűjteményében.

 

Most először színes kiadásban is élvezhetjük a világhírű Attack on Titan manga legnépszerűbb részeit. Ez a prémium kötet tartalmazza a második epizódot - angol nyelven most először. Bármely Titan képregény gyűjteménynek ékköve lehet ez a kiadvány, melyet maga Hajime Isayama jegyez.


Népszerű bejegyzések